طريقة الملوخية بالجمبري
طريقة الملوخية من الاسكندرية (يارب تعجبكم)انا جربتها وعجبتني جداااااااااااا الت لازم االكم عليها
المقادير :
[size=29]ملوخية حسب الطلب مفرومة فرم جيد جداااااا مثلا (نصف كيلو)
نصف ك جمبري وسط
ثوم مفري[/size] .
طريقة العمل :[
size=29] يقشر الجمبري جيدا ثم يوضع في ماء بة فلفلة حارة وواحدة طماطم تقطع ضغير وبصلة صغيرة تقطع ضغير ثم يوضع في النار .
يتم الغلي حتي ينضج الجمبري ثم نضع الملوخية المفرية علي الشوربة التي بها الجمبري ثم نقلب جيدا حتي تغلي مرة واحد فقط في هدا الوقت نقوم بتحمير الثوم المفري ومعة الكزبرة الناشفة ملعقة كبيرة وبعد التحمير الجيد نضعها علي الملوخية بعد الغليان .
تقدم في طبق ونتناولها وهي ساخنة [/size]
بالهنا والشفا ويارب تعجبكم
علي فكرة الاكلة دي اكلة اسكندرانننننننننننننننننني موت
طريقة الملوخية من الاسكندرية (يارب تعجبكم)انا جربتها وعجبتني جداااااااااااا الت لازم االكم عليها
المقادير :
[size=29]ملوخية حسب الطلب مفرومة فرم جيد جداااااا مثلا (نصف كيلو)
نصف ك جمبري وسط
ثوم مفري[/size] .
طريقة العمل :[
size=29] يقشر الجمبري جيدا ثم يوضع في ماء بة فلفلة حارة وواحدة طماطم تقطع ضغير وبصلة صغيرة تقطع ضغير ثم يوضع في النار .
يتم الغلي حتي ينضج الجمبري ثم نضع الملوخية المفرية علي الشوربة التي بها الجمبري ثم نقلب جيدا حتي تغلي مرة واحد فقط في هدا الوقت نقوم بتحمير الثوم المفري ومعة الكزبرة الناشفة ملعقة كبيرة وبعد التحمير الجيد نضعها علي الملوخية بعد الغليان .
تقدم في طبق ونتناولها وهي ساخنة [/size]
بالهنا والشفا ويارب تعجبكم
علي فكرة الاكلة دي اكلة اسكندرانننننننننننننننننني موت
[size=24]جربوها ومتنسوش الردود[/size]